Aandacht

Ik loop buiten met de hond, het is koud maar toch genieten we beide van onze wandelingen. Ik hield nooit echt van lopen, eigenlijk helemaal niet meer echt van sporten. Ik had het wandelen wel opgepikt samen met een vriendin, maar door gezondheidsproblemen bij haar lukte het ons lang niet om te wandelen. Daarna ging ik verhuizen en had ik geen maatje meer in de buurt dus liet ik het voor wat het was.

Ik heb nooit echt een goede conditie gehad en ook qua eten eet ik niet super gezond. Redelijk oké, maar niet heel gezond. Ik was vaak te druk met de kinderen, pakte snel de auto en bewoog gewoon niet heel veel. Ik werkte veel, was vaak moe en druk met kinderen, huishouden etc. Op het werk reed ik de hele dag in een auto rond en liep ik ook niet heel veel dus ook daar helaas weinig beweging.

Het jarenlang niet echt in conditie zijn en niet heel erg op voeding letten heeft er denk ik wel voor gezorgd dat ik mentaal zo in kon storten. Ik zie nu wel dat het allemaal niet echt heeft mee geholpen in ieder geval en vooral de vermoeidheid die het met zich mee brengt een boosdoener is geweest en dat ik alleen maar een zetje nodig had. De zet die ik kreeg door op straat te vallen en maandenlang op de bank te belanden. Helemaal geen beweging meer was gewoon funest. Was ik fitter geweest was het misschien niet zo ver gekomen, maar ja, ik was het niet dus tja.. had had had.. klinkt altijd leuk maar ja, heeft weinig zin. Ik merkte wel dat ik door te wandelen minder last van mijn hoofd had en binnen veel meer last had als ik bleef liggen. De natuur en de rust om me heen en het bewegen hebben mij het meeste geholpen bij alles.

Ik zag hoe snel het bij de hond ging dat zij van een verkeerde ervaring naar erg reactief gedrag schoot. Dat werd in korte tijd steeds heftiger en heftiger. Ook mijn onzekerheid schoot als een paddestoel de lucht in. Een paar verkeerde ervaringen en hoppa de onzekerheid was er en werd erger en erger. Zo ging het eigenlijk ook met het begin van mijn burn out, ik werd ergens heel onzeker van en daardoor ging het balletje rollen. Ik was al in slechte conditie door drukte en weinig bewegen etc, ik was moe en ja hoor, de bodem was gelegd. Eenmaal erin zittend ging het snel bergafwaarts, daar hoeft helemaal niet zoveel voor te gebeuren. De berg op duurt vele malen langer dan de berg af. Dat zie ik ook bij de hond, onzeker worden was niet zo moeilijk ervan af komen veel lastiger.

Het is zoiets als zwanger worden, het feit op zich is eigenlijk super simpel.. daar hoeven veel mensen niet heel veel moeite voor te doen.. alleen een zwangerschap doormaken, bevallen en dan ook nog een kind opvoeden is vele malen moeilijker. Het geeft wel uitdaging aan het leven dat dan weer wel.. maar makkelijk? Echt niet! Tenminste ik vind opvoeden niet zo simpel hoor en ik denk met mij heel velen..

En toch.. toch geeft het veel voldoening, juist als het moeilijk is en het lukt in zekere zin, is dat veel leuker dan wanneer iets gewoon meteen lukt. Dan is de lol er snel af en is er geen uitdaging te bekennen.. dus ja, die berg op is echt lastig, de berg af was echt een stuk simpeler..

Bij de hond zie ik dat hoe spastischer ik op haar gedrag reageer, hoe spastischer zij terug reageert. Zij denkt oh, mijn baasje doet raar, pakt meteen een riem en gaat raar doen, dan doe ik dat ook maar.. tja niet heel gek. Ik zou ook gaan blaffen.. eerlijk gezegd, dat doe ik al.. een soort van dan.

Eigenlijk is dat ook wat ik bij mezelf doe, ik reageer ergens op, bijv een situatie en ik voel stress of angst of onzekerheid van binnen( wat iedereen heeft, is gewoon een heel normaal iets) en ik ga daar spastisch op reageren en van alles proberen van doorvoelen, niet voelen, negeren, afleiding zoeken en maar door in plaats van gewoon lekker door te gaan met mijn leven en niet zo ermee bezig te zijn.. dat is namelijk het hele eieren eten, het krijgt nu gewoon teveel aandacht, in allerlei vormen. Negatieve aandacht is ook aandacht..Eerst kreeg het geen aandacht en nu teveel.. zucht.. het is ook nooit goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s