Huishouden

Het is een echte zondag, we slapen uit samen en drinken samen koffie. Ik loop een eind met de hond en als ik terug kom is mijn vriend lekker in huis aan het rommelen. Ik ben niet de beste huisvrouw en meer van het grove werk in huis en hij meer van de details. Een perfect team dus.. Hij ruimt boven kastjes op terwijl ik beneden de muziek hard zet en hier wat afstof en schoonmaak. Ik loop heerlijk mee te blèren en geniet van de ochtend.

Eerder had ik altijd het gevoel dat alles mijn verantwoordelijkheid was in huis. Naast het vele werken en de zorg voor de kinderen wilde ik mijn huis ook nog netjes houden. Ik heb dat stuk nu al een tijdlang helemaal losgelaten. Ik doe alleen het hoognodige in huis en laat de rest voor wat het is. Heel stiekem is het ook wel eens heerlijk om zo met mezelf bezig te zijn om gewoon even weer eens alles anders te doen.

Ik voel me veel minder verantwoordelijk voor alles in huis wat als resultaat geeft dat anderen zich beginnen te storen aan dingen. Zelfs de kinderen beginnen meer te zien. Eerder kregen ze de kans niet eens om zich te ergeren want dan had ik het al gedaan, dus waarom zou je je dan druk maken. Het duurt gewoon een tijd voordat ze zich echt gaan storen aan iets, dus bij deze werkt ook dat de aanhouder wint. Het is niet dat ik niks doe, maar gewoon een stuk minder. Ik voel me niet meer verplicht om elke dag weer alles alleen te doen. Ik werk misschien drie dagen maar heb daarnaast de zorg voor de kids en dat is al een fulltime job, ook als ze groot zijn. Elke dag staat er eten op tafel zijn er boodschappen gedaan en doe ik nog een stofzuiger erdoorheen of een was erin. De rest mag meehelpen want er zijn nog genoeg andere dingen te doen.

Ik merk dat het echt zijn vruchten begint af te werpen, het duurde wel even maar langzaamaan kan ik het steeds meer loslaten. Voel ik me niet iedere dag verplicht om alles op mijn schouders te nemen. Denk ik steeds vaker, vandaag even niet, morgen weer een dag. Ik doe wel elke dag een paar echt noodzakelijke dingen, maar alle extra karweitjes laat ik gerust voor wat ze zijn als ik geen zin heb.

Ik maak veel meer tijd vrij voor mezelf en ga vaak lekker op pad. Een lange wandeling op het strand met de hond, even een pauze nemen bij een leuke tent of gewoon heerlijk lui thuis zijn en ontspannen. Dat lukte me eerst echt niet, altijd zat er in mijn hoofd dat er wel iets gedaan moest worden in huis. Daardoor vluchtte ik vaker weg om dan maar ergens anders te ontspannen. Het heeft echt wel even geduurd en het lukt zeker ook regelmatig niet, maar het begin is er zullen we maar zeggen..

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s