Positief

Ik lees een blog van iemand die kanker heeft. Ze schrijft dat ze altijd gewoon denkt dat ze gezond is en als je dat denkt dan is het ook zo. Ze is altijd positief en dankbaar zegt ze.

Ik geloof er geen zak van en als het wel zo is dan is ze rijp voor de psychiater. Het is gewoon dikke vette onzin, als ik kanker zou hebben zou ik de ogen uit mijn hoofd janken. Ja ik zou me ook weer bij elkaar rapen en positief zijn, natuurlijk, dat is ook een stuk in mij. Ik ben een ontzettend positief mens, maar te positief dat is toch ook niks. Hoe heerlijk is het als ik me eens rot voel en de ander een kans geef even een arm om me heen te doen en te zeggen, joh het komt allemaal goed. Om even heerlijk te janken en alles eruit te gooien zodat ik daarna weer zalig positief kan gaan zitten zijn?! Altijd maar het één of altijd maar het ander.. niemand houd dat vol.

Soms eet ik gezond en soms niet, soms is mijn huis schoon soms ( eigenlijk vaker ) niet, soms ben ik verliefd en soms niet. Soms ben ik blij en soms niet, soms vind ik mijn kinderen leuk en soms niet. Soms zing ik de sterren van de hemel (ahum,niet lachen) en soms (oke meestal) niet. Zo kan ik nog wel uren doorgaan. Soms schiet ik wel eens door en vind ik mijn kinderen heel erg stom en is mijn huis ontploft en voel ik me depressief. Tja, ook dat komt wel weer goed. Ik wil niet altijd in het midden zitten en in balans zijn, want daar vind ik geen zak aan. Ik wil niet altijd hetzelfde zijn maar soms ook gewoon lekker zielig tussen de troep in mijn huis zitten met mijn stomme kinderen of lekker uitbundig dom dansen en vals zingen met mijn kinderen die dan wel weer leuk zijn en lekker puberaal verliefd zijn op mijn vriend.

Nu vond ik mezelf echt te zielig de laatste maanden. Ik heb het geprobeerd om heel zielig te zijn, echt waar en ja het is me aardig gelukt. Weet ik ook eens hoe dat voelt toch?! Ik heb echt mijn best gedaan en meer dan dat. Wat heeft het me gebracht? Wat voor fantastische dingen heeft het me gebracht? Welke inzichten, wijsheden en fantastische dingen heb ik geleerd?

Dat de wereld gek is geworden en niet ik. Dat als ik zoveel weet ik daar helemaal niet gelukkiger van word. Dat ik het heerlijk vind om in de onwetendheid te leven. Roken slecht? Ja zeker, dat weten we allemaal, dat word ons maar te vaak ingewreven, maar soms gewoon een keer eraan toe geven? Hoe erg is dat? Drinken is slecht, maar soms een keer dronken zijn is toch niet zo erg? Een tijdje meer drinken of roken en niet eraan denken hoe slecht het is maar gewoon genieten, hoe lekker is dat?! Soms is dat gewoon nodig, dan maar niet gezond.

Ik leef maar één keer en dan maar een paar jaar korter. SO be it. Ik hou van taartjes en lekkere dingen, ik hou ook van een gezonde maaltijd. Ik hou van een wijntje drinken en van een glas water en ik hou van vals zingen en van mooi zingen. Tja en ik ben met dingen doorgeschoten, zeker wel, maar uiteindelijk komt dat allemaal wel weer goed, linksom of rechtsom. Bij de één duurt dat langer dan bij de ander. SO what? Op een heel mensenleven boeit dat toch niet? Dan ben ik maar een jaartje minder leuk geweest, jammer dan. Dan vinden sommige mensen mij maar minder leuk. Jammer dan, weet ik meteen weer wie mijn vrienden zijn en wie niet. Mijn echte vrienden hebben me namelijk nooit maar dan ook nooit laten vallen. Die zijn er altijd voor me ook als ik het even niet mee zag en ze links liet liggen. Deze keer waren zij de sterke, volgende keer ben ik dat weer.

Ik heb geen zin om mee te doen in deze belachelijk hectische wereld waarin alles perfect moet zijn. Ik ben het niet en ik word het niet en wil het ook niet zijn.

Zo ben ik eerder ook in een academisch ziekenhuis gaan werken. Prachtig hoor, echt waar, ze weten allemaal zo veel. Fantastisch. Alleen zoveel weten geeft ook zoveel verantwoordelijkheid. Ik heb daar helemaal geen zin in. Net als nu, ik heb zoveel geleerd van dit hele gebeuren, maar eigenlijk wil ik dat allemaal helemaal niet zo erg weten. Toen ik uit de academie terug kwam heb ik dingen in mijn hoofd gewoon lekker gedelete. Ik heb dat wat echt belangrijk was onthouden en de rest lekker vergeten. Heerlijk relaxed. Dat wat ik niet weet zoek ik op, er zijn altijd wel knappe mensen die alles weten en alles opschrijven. Laat hun dat dan maar lekker doen, ondertussen ga ik heerlijk van het leven genieten. Een veel beter plan!