Afscheid

Een nacht van niet slapen, van alles op een rijtje zetten. Ineens vallen dingen op zijn plek, zie ik ze heel helder. Ik heb zoveel geleden over mijzelf de afgelopen maanden , het wordt tijd om ze in praktijk te brengen ik merk dat mij dit veel tijd en energie kost. Dingen die ik normaal onbewust doe, daar moet ik nu bij elke stap nadenken. Het is als een baby die leert lopen en alle energie nodig heeft om dit te gaan doen. Hij heeft al veel geoefend maar het echte lopen gaat niet meteen zo makkelijk.

Mijn leven is super hoe het is, in de basis, maar er zijn een aantal dingen die groei belemmeren. Deze dingen heb ik nu voor mezelf op een rijtje gezet. Ook hier is duidelijk weer te zien dat ik veel te veel geduld heb en mensen continue over mijn grenzen laat gaan. Dit kost mij teveel energie. Ik voel aan elke vezel in mijn lichaam dat ik deze energie nu nodig heb om verder aan mezelf te werken. Dat als ik het niet doe, ik over een tijdje weer in een burn out zit omdat ik weer niet naar mezelf heb geluisterd.

Ik kan het leven niet zomaar meer oppakken en doorgaan. Als ik dat zou doen is alles voor niets geweest. Dan zou het voelen als dat ik gestudeerd heb voor iets en er niets mee doe omdat andere dingen mijn aandacht vragen.

Ik heb ervoor gekozen om nu vooral voor mezelf te kiezen en de dingen te doen die goed voor mij zijn. Dingen die ervoor zorgen dat ik mijn energie kan inzetten om zelf te groeien. Mijn leven was goed maar kan nog veel beter. Ik wil werken aan mijn relatie en aan het contact met de kinderen. Dingen die langere tijd op een lager pitje stonden. Ik wil werken aan harmonie en een veilige basis voor iedereen hier in huis, inclusief de hond. Het gaat me lukken, ik voel nu wat er nodig is en heb een rugzak vol met kennis die ik kan gebruiken. Ook dit zal weer een lastige weg worden maar lang niet zo lastig als dat wat achter mij ligt. Ik zal nu radicaal grenzen moeten trekken, om uiteindelijk in het midden ergens uit te komen.

Ik stop hier met mijn blog, dit is mijn laatste blog. Het laatste stukje wil ik anders gaan doen, dat waar ik me nu bewust van ben mede door het schrijven van deze blog, wil ik onbewust gaan laten worden. Dat kan niet als ik er over blijf schrijven.

Ik kom terug met schrijven, maar op een andere manier. Ik heb hiermee ontdekt dat schrijven mij ontzettend helpt om mijn gevoelens tot uitdrukking te brengen.

Het ga iedereen goed wie weet tot ziens.