Controle

Afgelopen maanden heb ik veel controle gehad over mezelf om elk dingetje uit te gaan zoeken. Om alles steeds maar te analyseren en op t schrijven en uit te zoeken. Ik had teveel controle over dit hele proces en wilde het continue maar allemaal in de hand houden. Ook hier blijkt weer dat het op zich fijn is om de controle wat meer te hebben en zo meer over mezelf te leren ik merk alleen dat het op de lange termijn teveel van me vraagt om er zoveel controle over te houden. Ik ben doodschoten de andere kant op. Op zich is dat niet erg want ik heb echt super veel geleerd. Het was blijkbaar nodig.

Het gaat alleen nu tegen me werken, in mijn vrije tijd ben ik er continue mee bezig. Het wordt tijd dat ik weer de controle een beetje loslaat. Ik weet nu dat het heel goed is geweest maar dat het nu weer tijd is voor andere dingen, vooral om weer eens gewoon lekker te leven en erop te vertrouwen dat leren ook echt wel vanzelf gaat. Dat ook als ik er niet zo druk mee bezig ben ik ook gewoon wel leer en groei. Het was even nodig dit en ik had het allemaal niet willen missen. Ik ga alleen nu die controle weer afbouwen er niet steeds meer aan toe geven om alles op te schrijven en alles te willen begrijpen.

Ik weet nog niet helemaal hoe maar ik ga het wel meer laten rusten. Alleen af en toe eraan toe geven als het er echt even uit moet. Ik vind schrijven heerlijk maar misschien kan ik dat ook op een andere manier doen. Misschien kan ik het wel op een manier doen waarop ik wel de ontspanning kan vinden, want schrijven is voor mij ontspanning, maar dan over een ander onderwerp. Niet meer steeds over mezelf maar op een andere manier het schrijven gebruiken.

Omdat ik nu de controle teveel in handen heb kan ik nu niet bedenken wat het gaat worden. Daarvoor ligt er nu teveel druk op. Van dit hele gebeuren heb ik geleerd dat schrijven mij ontspanning geeft, dus dat stukje wil ik behouden. Ik wil alleen het stuk wat me stress begint te geven wat meer loslaten. Het continue nadenken over mijn eigen gedrag is te vermoeiend. Af en toe er even bij stil staan is genoeg.

Het zal dus een stuk rustiger worden op mijn blog want ik ga nu de impuls om te gaan schrijven even wat meer uitstellen om de rust erin te krijgen bij mij en zo weer te ontspannen. Ik heb er alle vertrouwen in dat er iets met schrijven overblijft en ik zal dan zeker laten weten wat dat dan zal zijn. Ook zal ik wel gewoon af en toe wat plaatsen over de dingen die me bezig houden, maar een stuk minder.

Ik voel dat ik dit nu nodig heb, dat ik nu genoeg weer in mijn rugzak heb zitten om verder te gaan. Het helpt mij al om dit op te schrijven, om dingen los te kunnen laten. Dat doe ik echt door te schrijven, daarmee kan ik dingen loslaten, raak ik ontspannen. Zo heeft ieder zijn eigen ding.

Ik wil lekker verder gaan met zingen, het liefst zanglessen gaan volgen om te kijken of ik er iets meer uit kan halen. Ik wil echt lekker gaan schrijven maar geen idee over wat, komt allemaal wel. Ik wil lekker verder blijven werken waar ik nu werk zodat ik de rust kan krijgen om te zien wat ik nu echt wil gaan doen op werk gebied.. eerst maar eens lekker tot rust komen hier dan komen de dingen vanzelf wel op mijn pad. Ik wil graag wat meer dingen met mijn gezin gaan doen, een beetje meer werken aan het gezins gevoel. Eerst deed ik dat teveel, de afgelopen maanden te weinig en nu ergens in het midden wil ik graag uitkomen. Zij zijn rustiger, ik ben rustiger nu kunnen we weer wat meer opbouwen vanuit die rust. Ik weet zeker dat dat goed komt.

Zo probeer ik overal meer en meer balans te vinden, door de focus erop te leggen en te kijken wat goed en niet goed voelt. Dat gaat allemaal vanzelf, de dingen komen vanzelf goed. Daar hoef ik me helemaal geen zorgen over te maken, daar heb ik nu veel meer vertrouwen in.