Het antwoord, waarom kreeg ik een burn out

En dan eindelijk.. eindelijk eindelijk.. na zoveel uitputtende maanden heb ik het antwoord op mijn vraag. Na laagje voor laagje afpellen heb ik nu echt het antwoord. Na al die lange verhalen en zoeken en doen is het er ineens.. zomaar..

Waarom kreeg ik een burn out? Omdat ik altijd AAN stond. En waarom? Omdat ik thuis niet kon ontspannen want ik moest continue alert zijn op tekens die mijn ex aangaf zodat ik kon zien hoe hij zich voelde. Hij vertelde het me namelijk niet, dus ik voelde mij niet veilig.. ik stond dus dag en nacht aan… continue bezig met hem en geen tijd voor mezelf. Continue alert, het is niet te doen.. precies om die reden moest ik wel bij hem weggaan, ik kon echt niet meer. Ik was helemaal op.

Bij mijn vriend kwam ik tot rust want hij nam de touwtjes in handen en hij was zelfverzekerd. Ik hoefde me om hem geen zorgen te maken…. alleen voelde ik me te veilig.. en ging ik ervan uit dat hij altijd wel zou voelen hoe ik me voelde. Maar ook hij raakte vermoeid en zocht steeds meer ontspanning in andere dingen. Het is namelijk niet te doen om continue AAN te staan en iemand aan te voelen. Hij werd moe en voelde me niet altijd meer aan.. ik raakte in paniek voelde de angst opkomen, ik voelde weer de spanning toenemen en deze keer kon ik het niet aan. Ik raakte weer burn out, voor de tweede keer. Alleen deze keer wil ik het waarom weten, ben ik minder moe omdat ik tussendoor heb kunnen opladen bij hem….

Precies om deze reden voel ik me thuis dus zo moe, ik voelde me hele lange tijd niet veilig en nu weer de paniek dat het weer ging gebeuren. Gelukkig is de boodschap aangekomen en begrijp ik nu wat er mis gaat.. mijn mond open doen.. communiceren. Dat is de sleutel… en nu wil ik slapen. Het is klaar, ik voel me leeg… dit is het antwoord op al mijn vragen. Nu is het even klaar met coach spelen. Ik ben toe aan vakantie …