Vakantie

Nog één dagje werken en dan heb ik bijna een week vakantie. We zouden samen een weekje vrij zijn, maar helaas is het mijn vriend niet gelukt om vrij te krijgen. Toch vind ik het ook wel even fijn om de week voor een deel zelf in te kunnen delen en dat te doen waar ik behoefte aan heb. Dat kan ook wel als hij er is, maar toch houd je dan rekening met elkaar. Dat is nu eenmaal zo. Nu hebben we en tijd samen en heb ik tijd voor mij alleen. Perfect zou ik zeggen.

Ik heb een fijne planning gemaakt. Wat afspraken met vriendinnen staan erin om lekker te wandelen en bij te kletsen en daarnaast met vriend een nachtje weg, dat lukt wel. Hond gaat dan naar de opvang zodat we echt even alle tijd en aandacht voor elkaar hebben. Liefst nog de telefoon in een kluis en eventjes alleen maar aandacht voor elkaar. Ik ben eraan toe, vakantie. Ik heb alleen een weekje gehad in de zomer en natuurlijk lange tijd thuis gezeten, maar dat was echt geen vakantie, alles behalve dat.

Ik vergat dat nog eigenlijk te makkelijk , dat ik ook gewoon vakantie nodig heb, echt even weg van alles. Omdat ik lange tijd thuis ben geweest vond ik dat ik niet echt vakantie nodig had. Een weekje was wel genoeg vond ik.. ik kon ook niet veel meer dan dat nemen, want ik had nog geen dagen opgebouwd. Nu het bijna zover is dat ik lekker even vrij ben, voel ik pas hoe ik ernaar verlang en hoe ik eraan toe ben. Even wat tijd voor mezelf en voor ons samen. Ik plan het niet te vol, ik wil ook tijd voor mezelf over houden, maar ook niet teveel thuis zitten in Mn eentje. Dan ga ik toch weer in de denk modus en ook al denk ik steeds meer de goede kant op, ook dat is echt wel vermoeiend.. ik wil echt even vakantie van alles, even afstand nemen van het hele proces. Ik merk dat ik er soms echt teveel mee bezig ben en continue aan het denken ben over waar ik nog aan moet werken. Dat is echt niet nodig, dat gaat vanzelf. Dat heeft tijd nodig en komt echt vanzelf wel allemaal. Het hoeft niet allemaal nu. Ik wil, door wat afstand te nemen dat er weer ruimte komt voor andere dingen.

Vakantie, een moment van bezinning en rust, pas op de plaats even niets moeten.. het komt echt op het juiste moment. Ik voel dat ik echt even afstand nodig heb, lol wil maken en leuke dingen wil doen.

Samen lekker naar een hotelletje, hond naar het pension, kids naar hun vader. Bijkletsen met vriendinnen op andere dagen en gewoon even lekker uitrusten. Ook dat heeft een mens nodig. Groeien is leuk, maar kost ook bakken met energie. Nu is het even tijd om weer op te laden zodat ik er weer even tegen kan.