Spanning

Harde wind, woeste golven en een dreigende lucht.. wat een genot! Precies wat ik even nodig had. Na twee avonddiensten merk ik meteen alweer dat de spanning van binnen zich ophoopt. Vervelend is dat toch dat dat nog steeds zo aanwezig is. Het waren helemaal geen drukke diensten en ik heb ook best goed geslapen. Ik zie toch wel dat drie dagen werken echt de max is op het moment. Ik heb echt tijd nodig om daarna weer op te laden.

Ik zat te twijfelen of ik wel zou gaan. Ik voelde al meteen bij het opstaan dat mijn nek en schouders behoorlijk vast zaten. Ik voelde me opgejaagd en gespannen. Was gelijk weer aan Coosje te merken, maar het goede is, deze keer had ik het zelf eerder door, al voordat ik beneden kwam. De makkelijkste weg zou zijn om op de bank voor de buis te gaan hangen. Ik weet alleen dat het er niet beter door word.

Als ik eenmaal in de auto zit rollen de tranen over mijn wangen. Het moet er gewoon even uit, dat weet ik ondertussen wel dus ik laat ze maar rollen. Ik ga ook niet meer ertegenin, dit is gewoon wat het is en ik kan maar beter accepteren dat het zo is en er niet zo tegen vechten. Eenmaal in de harde wind voel ik de spanning wegdrijven. Ik ren over het strand en voel me uitgelaten. Coosje rent naast me en geniet net zo. Het is gewoon zoals het is, ik heb dit opgebouwd en het zal echt nog lange tijd nodig hebben voordat het over is. Ik heb me daar onderhand bij neergelegd en weet nu aardig hoe ermee om te gaan.

We waaien heerlijk uit en lopen naar de strand tent waar ik vaker met haar zit. Ze vindt het naar binnen gaan nog steeds wat spannend maar het gaat al stukken beter. Deze keer besluit ik binnen te blijven en niet buiten te gaan zitten. Ik vind dat lastig want door de drukte en alle stemmen voel ik me al snel weer gestresst. Toch weet ik nu dat als ik mezelf even de tijd gun om rustig te ontspannen, het vanzelf beter word. Ik kan het niet altijd vermijden en wil dat ook niet. Inderdaad na een paar minuten voelen de stemmen om me heen minder hard en heftig in mijn hoofd. Coosje wordt ook rustiger en gaat naast me liggen. Ik drink mijn thee en geniet van het moment. Heerlijk dit, dit is echt genieten.

Dit was precies wat ik nodig had. Ik heb gewoon tijd nodig om de stress die ik heb opgebouwd met werken weer kwijt te raken. Ik kan er weer even tegen, kom maar op met de rest van de dag!