Feest

Ik breng de hond naar een opvang. We vieren dit weekend de verjaardag van mijn oudste zoon en ik zie het niet zitten om haar thuis te houden. Bezoek vind ze erg spannend en daar krijgt ze veel stress van. Ik heb er ook niks aan want ik krijg ook stress als ik niet weet of het wel goed zal gaan. De stap is te groot en ik vermijd dit liever even. Misschien ben ik wel de grote stress kip in het geheel. Misschien ben ik wel gewoon degene die moeite heeft met bezoek. Dat ik daar altijd even mijn tijd nodig heb om te wennen. Zeker met een verjaardag komen er ineens veel prikkels. Het schiet niet op als ik de hele tijd ermee bezig ben of het met de hond wel gaat.

Daarna rij ik naar Mn vriendin, even een kopje thee doen. Eigenlijk heb ik veel dingen nog te doen in mijn hoofd, maar toen ik het echt even op een rijtje ging zetten viel dit best mee. Een kopje thee om even te ontspannen moet prima lukken.

Ik doe mijn laatste boodschappen en rij naar huis. Het is vreemd stil in huis zonder Coosje. Ik vind het maar niks, maar ja het is maar voor twee dagen. De jongens vinden het wel even lekker zo, al zitten die toch de meeste tijd boven.

Normaal heb ik veel stress voor een verjaardag. Mijn hoofd loopt over en ik ren rond als een kip zonder kop. wat totale onzin is want zoveel komen er niet, echt alleen dierbaren en wat vrienden van mijn zoon. Deze keer laat ik het gewoon lekker gebeuren. Het enige waar ik me zorgen over maak is dat ik nog een nachtdienst heb de nacht ervoor. Aangezien ik na mijn eerste nacht altijd slecht slaap, ben ik bang dat ik doodmoe ben in de avond. Ik merk dat ik daar wel iets van stress bij voel. Aangezien ik nu al weet dat ik dat toch niet uit mijn hoofd krijg besluit ik om wat te halen bij de drogist. Even iets om in ieder geval het idee te hebben dat ik er beter op zou kunnen slapen. Het geeft me rust, alleen het idee al. Ik besluit uiteindelijk ook dat het helemaal niet zo erg is als ik minder goed slaap. Jammer dan toch? Dan maar moe. In de drukte zal ik dat toch wel vergeten en zondag kan ik de hele dag uitrusten. Normaal doe ik er nog een nacht achteraan en dat lukt me ook.

Ik voel me relaxed en maak me nergens meer druk over. Het gaat erom dat we een gezellige avond hebben. Het wordt mooi weer dus we kunnen het mooi in de tuin vieren. Mijn zoon heeft nog wat vrienden uitgenodigd en verder komt er nog wat familie en een paar vriendinnen van mij. Wij vieren de verjaardagen niet heel groot meer. Daar ben ik al vrij snel mee gestopt toen de kinderen er waren en ik zag wat een drukte het mee bracht en niemand er eigenlijk echt van genoot. Niemand zit erop te wachten om van verjaardag naar verjaardag te gaan. Elke keer weer in de kringetje met een plak worst en een stuk kaas. Stress om cadeautjes kopen en onwillige kinderen die niet mee willen. Vrije dagen die zich vullen met dit soort dingen. Ohh dat had ik snel bekeken. Ik besprak het met een aantal vriendinnen en het luchtte iedereen op. Één keer per jaar ging ik met een groepje naar een grote speeltuin met de kids en klaar. Daar vierden we de verjaardagen in plaats van elke keer naar elkaar toe te moeten. Ideaal zeg ik.

We hebben het erin gehouden, verjaardagen vieren we echt alleen met een aantal dierbaren en iedereen geniet. We spreken elkaar tenminste ook echt even, omdat ik niet continue hoef te rennen. De kinderen vinden het veel fijner zo, zonder al die grote drukte. Iedereen blij.