Zon

Het beloofd een heerlijke dag te worden dus ik besluit om vroeg op te staan. Ik wil graag lekker even weg met de hond maar heb nog niet besloten wat we gaan doen. Gisteren was het heerlijk op het strand. Samen met een vriendin en de honden hebben we een heerlijke wandeling gemaakt. Daarna nog even een terrasje gepakt, hoe heerlijk!

Ik wil wel naar het strand, maar ik vind het toch een drempel om alleen te gaan. Ik heb Coosje wel natuurlijk, maar toch vind ik het lastig. Ik ben besluiteloos en ga eerst maar douchen. Daarna pak ik toch maar onze spullen en stap ik gewoon in de auto. Niet zo moeilijk doen, als ik me alleen voel dan ben ik toch zo weer thuis?! Tja en thuis ben ik ook alleen dus ach. Hup gewoon gaan dus.

We rijden lekker naar het hetzelfde strand waar ik gisteren was. Coosje kan daar lekker loslopen en er zitten maar weinig mensen. We genieten beide ontzettend van de wandeling. Ze speelt met andere honden en rent de zee in en uit. Ik maak hier en daar een praatje met andere honden eigenaren en na een uurtje komen we bij een terrasje aan. Ik neem een kopje thee en wat lekkers en samen genieten we gewoon van het moment. Ik vind het niet erg om alleen te zijn, ik kan nu helemaal doen waar ik zelf zin in heb. Ik hoef me aan niemand aan te passen.

Na een uurtje lopen we langzaam weer terug. Ik besluit mijn handdoek tegen de duinen aan te leggen en Coosje scharrelt lekker om me heen. Uiteindelijk val ik in slaap eventjes en word ik helemaal ontspannen weer wakker. Ik ben zo blij dat ik ben gegaan. Er is altijd wel een reden om het niet te doen, altijd wel dingen die eigenlijk ook gedaan moeten worden, maar nu even niet. Nu is het heerlijk weer en kunnen we er lekker op uit. Dat huis dat komt wel en andere dingen zijn nu ook niet belangrijk.

Ik app manlief de foto’s en filmpjes en hij vindt het jammer dat hij aan het werk is. Ga dan minder werken zeg ik, ga meer genieten, neem meer tijd voor jezelf, om leuke dingen te doen. Dan maar wat minder geld nog, we redden het echt wel. Neem ook gewoon eens wat vaker vrij. Verder moet hij het zelf weten, ik bemoei me er niet meer mee, heb het al vaak gezegd. Ieder moet dat voor zichzelf weten, ik kan dat niet beslissen, maar ik wil niet achteraf denken.. had ik maar… ik heb al genoeg tijd verdaan met me niet goed voelen en thuis zitten. Ik ga nu gewoon en ik geniet van de dingen die ik doe. Beter spijt van iets dat ik wel gedaan heb dan de spijt van wat ik niet heb gedaan…