Baby’s

Een chaotische dag, vol nieuwe dingen, veel leermomenten en drukte. Ik laat me maar gewoon meevoeren en doe dat waarvan ik denk dat het oké is. Mijn collega krijgt een slecht kind binnen en is daar druk mee. Ze haalt hulp en ontfermt zich erover terwijl ik de afdeling draaiende hou. Voor mij de eerste keer overdag bij de kleintjes dus best even wennen en dan ook nog eens alleen. Sowieso is dit voor mij niet de doelgroep waar ik nou zo bedreven mee ben. Toch lukt het allemaal prima, ondanks dat ik me best onzeker voel. Het is zo gek om jarenlang werk te doen en anderen altijd in te werken en te helpen bij vragen en dan ineens in een andere rol te zitten. Dat is echt even flink wennen. Ik heb het gevoel dat ik veel meer moet weten dan dat ik nu weet, ondanks dat niemand dat van mij verwacht en het ook onzin is want ik weet echt wel veel.

De dag gaat snel voorbij en samen nemen we nog wat dingen door. Alles is goed verlopen en ze zegt dat ze ontzettend blij met me is en dat ze me echt ziet als een volwaardige collega. Haar verwachtingen waren lager dan de mijne en ze wuift mijn onzekerheid weg. We weten allemaal niet alles, daarvoor is het juist zo fijn om samen te werken in een team. We doen het met zn allen. Ik herken die onzekerheid zo van de mensen die ik heb ingewerkt. Daar was ik altijd degene die zei dat het gewoon even tijd nodig heeft en ze niet alles hoefden te weten.

Het is toch best even spannend om hier toch doorheen te gaan. Ik doe het wel gewoon, ik laat me niet door mijn hoofd tegen houden. Ja ik ben een denker en ja ik ben onzeker , niet zo gek na het afgelopen jaar. Mijn hoofd doet soms rare dingen, maar toch ga ik door en laat ik me er niet door tegen houden. Ik ben open en eerlijk en praat erover. Ik doe niet alsof ik het allemaal wel aankan, als het even niet zo is. Ik neem mijn tijd voor mezelf tussendoor om even op adem te komen en mijn hoofd leeg te maken ook al ken ik mijn collega’s nog niet zo goed. Ik denk dat dit het beste werkt, dat dit de manier is om erdoorheen te komen. Ik maak het mezelf niet te moeilijk want dit is werk wat ik kan, ik ben hiervoor opgeleid. Het is alleen een tijd geleden voor mij dat ik in het ziekenhuis heb gewerkt dus ja, sommige dingen zijn een beetje weggezakt.

Ik vraag zoveel ik kan en leer van mijn fouten. Ik geef mijn onzekerheid aan en zij helpen me om meer vertrouwen te krijgen door dingen te oefenen die ik even niet meer zo goed weet. Ik zoek dingen op en leer daar waar van. Als ik alles in één keer zou kunnen, dan zou het toch geen uitdaging meer zijn? Tja… blijft een lastige maar oh zo waar. Juist doordat ik nog veel moet leren voor mijn idee, is het juist een uitdaging. Moeilijke in de zorg is dat het wel om mensenlevens gaat en in dit geval ook nog eens om zieke kinderen. Ik kan mezelf geen fouten permitteren, dat mag gewoon niet. Daarom speel ik open kaart en vraag ik om hulp als ik twijfel. Ik ga niet stoer doen als ik het niet zeker weet.

Morgen lekker vrij. Even een dagje bijkomen, samen lekker genieten. Maandag gaan we er weer tegenaan.