Hoop

Ik loop buiten met Coosje, wat gaat dat toch goed. Hier valt ze toch ook geen onzekere mensen aan? Soms deed ze nog wel eens grommen naar een hond of man buiten, maar dat is helemaal over. Ze vertrouwt steeds meer op me merk ik. Ze blijft in mijn buurt als ik haar los doe en ze komt bij me als ze iets niet vertrouwt. Ik voel haar helemaal aan en we zijn echt een goed team. Alle honden mensen waar ik wel eens mee klets zeggen dat ze het zo knap vinden dat ze in zo korte tijd het al zo goed doet.

Ik ben gewoon een prima leider, niks mis mee. Alleen in huis geloof ik in mijn hoofd dat ik dat niet ben. Terwijl ik heel veel gewoon prima doe, met opvoeden van de kids en met de hond. Alleen als die onzekerheid erdoorheen prikt, dan weet ik het gewoon even niet meer. Verder doe ik alles zo goed op gevoel.

Ik blijf het in mijn hoofd herhalen, je bent een leider, je kan het prima. Twijfel niet zo aan jezelf. Als ik twijfel, dan pak ik maar even de riem waardoor ik me rustiger voel. Ik adem diep in en uit en dan gaat het prima. Roept natuurlijk iedereen dat dat niet goed is, binnen een riem gebruiken, dat geeft aan dat je onzeker bent. Tja jammer dan, maar voor mij voelt het rustiger. Dus ik doe het toch. Als ik me er goed bij voel, dan voelt Coosje dat ook en worden we beide rustiger. Ik lap gewoon even alles aan mijn laars en doe wat mijn gevoel me ingeeft, laat het nou gewoon meteen werken…

Ik ga niet meer luisteren naar anderen, alleen als het me een goed gevoel geeft. Ik wil heus naar tips luisteren, maar uiteindelijk doe ik alleen dat wat voor mij goed voelt. We gaan wel zien wat het ons allemaal brengt en of het nog op tijd is. Ik hoop echt erop dat het goed komt, ze verdient het gewoon en ik heb er zoveel aan dat ze hier is. Ja het is een project, daar ben ik me van bewust. En ja, de kans is groot dat mijn gezin er toch op gaat staan dat ze niet verder willen.. maar zo lang ze toch nog hier is kan ik alles op alles zetten toch?! Voorlopig is er nog geen ander huis dus kan ik de tijd maar beter goed benutten.