Studie

Vandaag heb ik een oplaad dagje, dat had ik al besloten voor mezelf. Ik begin de dag rustig, beetje tv kijken en gewoon even relaxen. Ik kijk nog even in mijn mail en zie een mail van de school waar ik me heb ingeschreven voor de studie docent Duits. Ik heb hier in Nederland alleen mavo gedaan en daarna een opleiding in Duitsland. Mijn Nederlands is niet op een bepaald niveau, dus helaas. Ik kan me inschrijven voor een 21+ toets om te kijken of ik het niveau aan kan… en anders kan ik me niet inschrijven voor de studie. Ik zoek op wat het inhoud die toets en zie de toets vandaag is.. dat gaat lekker. Dat wordt m dus niet, in ieder geval niet op deze manier.

Ik voel tranen, Pff daar gaan we weer. Hoeveel wil ik nog huilen in dit leven? Waarom huil ik nu weer dan? Zucht..

Ik baal van mezelf, enorm, maar waarom dan? Omdat het met die opleiding niet lukt? Ik weet niet eens zeker of dat is wat ik wil. Als ik het heel zeker zou weten, zou ik me niet uit het veld laten slaan maar doorzetten. Nee dat is het niet, het komt niet daardoor.

Wat is het dan? Waarom voel ik me dan zo rot? Soms snap ik gewoon niks van mezelf, tjonge jonge. Ik was de hele week al zo gespannen, geen idee waarom. Ik dacht omdat ik te weinig tijd aan mezelf besteedde, maar dat is het niet helemaal. Voor een deel wel, maar juist dat tijd aan mezelf besteden heb ik nodig om te begrijpen wat ik wel en niet wil. Om te voelen hoe ik me voel in situaties. Om te voelen of ik op de goede weg ben en of ik de juiste beslissingen neem.

Ineens denk ik te weten waarom ik me zo rot voel, ik vind het gewoon heel moeilijk om een toekomst voor me te hebben waar ik niet weet welke kant het op gaat. Alsof iemand dat ooit weet??!!! Hoe dan? Morgen kan alles anders zijn. Er hoeft maar iets te gebeuren en het keurig uitgestippelde leven kan totaal overhoop liggen. Wat een onzin om precies te willen weten hoe het ervoor staat. Toch is het zo, voelt het gewoon onzeker dat ik niet precies weet wat ik nu wil. In plaats van het gewoon lekker over me heen te laten komen en wel te zien waar het me heen voert, zoals ik dat de eerste tijd wel kon, wil ik nu alweer precies alles weten.

Als ik nou eerst gewoon rustig eens een paar weken voor de klas sta en een tijdje in het ziekenhuis werk.. dan voel ik toch vanzelf wel waar ik blij van word? Dan zie ik toch vanzelf wel wat er op mijn pad komt? En anders maar even een tijdje niet. Dan werk ik gewoon in het ziekenhuis en klaar. Dan sta ik tot de zomer voor de klas en daarna gewoon alleen maar in het ziekenhuis. Nee ik vind het niet geweldig daar, maar het is wel oké. Ik verdien geld, ga na 8 uur werken naar huis, trek de deur dicht en klaar. Geen werk mee naar huis niks, heerlijk relaxed toch?

Ik heb dan tijd om Prive meer te doen, om mijn hobby’s te ontwikkelen en tijd voor mezelf te nemen. Waarom wil ik toch de hele tijd maar uitdaging hebben? Waarom de uitdaging niet gewoon lekker in mijn Prive leven zoeken? Het werk gewoon even alleen maar gebruiken om geld te verdienen en klaar?! Dat is toch ook heus niet zo erg. Waarom nou meteen mezelf alweer zo vastleggen met studie en van alles? Nu is het gewoon even me-tijd.. misschien wel een veel beter plan. Loslaten die handel en lekker gaan leven in plaats van alleen maar aan werk denken.

Ik pak Coosje en stap in de auto, lekker even samen uitwaaien op het strand, dat gaan we doen.Het is heerlijk op het strand, we genieten beide. Coosje mag los en rent voor me uit, lekker een beetje de zee in, heerlijk. Ze geniet van de vrijheid en ik geniet net zo hard mee. Wat is dit toch heerlijk zeg. Ja Coosje was echt een goede beslissing. Ook al gaat het soms best even moeilijk allemaal, ze geeft me zoveel. De rest komt ook wel goed met veel geduld en tijd.

Ik laat alles even lekker los en ga in de duinen liggen. Coosje ligt aan mijn voeten en valt in slaap. Ik soes ook lekker even weg. Hmmm heerlijk dit zeg, dit is toch echt genieten zo samen. Alleen zou ik dit niet zo snel doen, maar samen is het heerlijk.

We lopen langzaam terug over het strand en ik haal een ijsje. Ik ga op een bankje zitten en kijk naar de boten die langs varen. Ik staar een tijd voor me uit en Coosje scharrelt een beetje rond. Ik voel me weer een stuk rustiger nu. Het heeft me goed gedaan dit uitje. Het komt allemaal wel goed, nu gewoon maar genieten van dat wat nu is en niet teveel nadenken over later. Ik heb een baan, twee zelfs en verdien geld, meer heb ik toch nu niet nodig? Als de tijd rijp is komt er vast wel iets op mijn pad, nu eerst maar eens heerlijk genieten van de aankomende zomer, een heerlijk vooruitzicht.