Pillen

Bewuster leven, dat heb ik geleerd ja. Poeh wat heftig dan om alle emoties zo bewust te voelen. Sta ik te strijken, gewoon relaxed, niks aan de hand, komt er ineens een gedachte in mijn hoofd, ik weet niet eens maar waarover. En BAM ik voel de stress zo in mijn lijf schieten. Spieren strak, moeheid komt op, hoofdpijn en moedeloosheid. Ik zet meteen de strijkbout uit, ren naar beneden, pak de lijn van Coosje en ga naar buiten. Ik schrik er gewoon van wat er met me gebeurd. Ontzettend bewust ben ik me wat er mis gaat en dan ook nu meteen vanaf het eerste moment. Tenminste, dat denk ik wel, er was eerder echt niks aan de hand. Ik was gewoon rustig, had de hele ochtend rustig aan gedaan en voelde me goed.

Ik loop richting de drogisterij, ik ga meteen die vitamines halen en iets om rustig de dagen door te komen. Dit is echt niet normaal. Mn lijf staat constant aan voor mijn gevoel, ik heb maar een vonkje nodig of ik ontvlam al. Ik raak niet in paniek ervan, dit is gewoon voelen. Dat wat ik lange tijd niet gedaan heb en door mij bewust te zijn nu herken en er meteen op kan reageren. Dit is wat ik wil, ik wil het voelen en begrijpen wat er gebeurd van binnen.

Leuk is het echt niet, het stemt me erg verdrietig en er golven emoties door me heen. Nodig is het wel, zodat ik eindelijk dit aan kan pakken. Ik zie nu wel echt in dat mijn lijf gewoon op dit moment geen reserves heeft even en direct reageert op de minste prikkel. Dit is natuurlijk al veel vaker gebeurd alleen dan merkte ik het steeds te laat. Vandaar ook de burn out. Ik weet ook dat thuis zitten me niet gaat helpen. Ik zou nu kunnen gaan denken dat het een enorm slecht moment is om te gaan werken, maar wachten op het goede moment kan lang duren. Juist bezig zijn en ook even andere dingen doen maken dat ik me even kan ontspannen. Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan met werken, maar bang ben ik niet. Ik ben altijd nog de baas over mezelf, als iets niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat. Ik blijf naar mezelf luisteren en dat nemen wat ik nodig heb. Als dat is dat ik tussendoor even alleen wil zijn om op te laden, dan geef ik dat gewoon aan. Dan kan ik vast wel even iets doen waarbij ik kan ontspannen. Al is het maar ergens wat poetsen ofzo. Ik ben niet bang, ik kan dit echt wel aan. Dan maar moe als ik thuis ben, dat is niet erg.

Ik heb nu de rustgevende pillen met alles erin wat ik nodig heb aan vitamines. Het maakt gewoon dat dat hoofd even rustiger wordt, verder merk je er niets van. Mijn lijf kan zo herstellen want ik schiet niet steeds zo in de stress. Elke keer die stress aanvallen doen geen goed voor mijn lijf want ik heb uren nodig om daarvan te herstellen, net als de hond. Dus beide nu aan de druppels/ pillen, dan moet het toch goed komen met ons zou ik denken.

Vandaag was ik te laat met nemen, ik was al in de stress dus dat had weinig zin. Het hielp nu ook niet voldoende, maar dat kan ik wel verklaren. Ik was al in de stress, dan helpt het niet. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen, op mijn eerste werkdag in het ziekenhuis. Het voelt goed, het komt ook goed daar ga ik voor. Nieuwe dag, nieuwe baan, nieuw leven. Vandaag is vandaag en morgen is morgen. Geen paniek, want daar schiet ik toch niks mee op. Morgen ochtend mooi Mn tabletjes nemen, Coosje haar druppels en we gaan het gewoon DOEN!