Zelfvertrouwen

We liggen in bed en hebben een gesprek over geld en hoe nu verder nu ik geen baan heb. Ik merk dat ik geïrriteerd ben. Voor mij is het ook spannend. Ik had ook liever deze keuze niet gemaakt door mijn baan op te zeggen omdat mijn gevoel dat zegt. Natuurlijk had ik beter vanuit een baan ander werk kunnen zoeken. Ik weet het allemaal, maar gebeurd is gebeurd, ik kan het niet meer terugdraaien en wil dit ook absoluut niet. Ik heb het gedaan en ik sta er nog steeds achter, ik moet nu verder. Ik begin te huilen, soms wordt de stress me ook echt even teveel. Dan laat ik me weer daardoor gek maken en overstemt het mijn hele gevoel weer, zo vervelend. Ik was weer zo bezig met mezelf de afgelopen dagen, om gek van te worden. Ik kwam maar weer eens niet bij mijn gevoel en had even een huilbui nodig blijkbaar.

Ik voel me echt beter erna, het lucht op. Dit was wat ik nodig had. Ik twijfel helemaal niet eraan of het goed komt. Ik weet dat het gaat lukken. Ik dacht steeds als ik maar iets krijg, alsjeblieft wat dan ook, ik doe het. Ik besef nu dat het onderwijs blij mag zijn met me. Nee ik heb geen opleiding, maar wel een bak aan ervaring op allerlei gebieden die alles met onderwijs te maken hebben. Dingen die je op school echt niet allemaal kunt leren. Dit is wat ik wil doen en ik ga er helemaal voor. Die motivatie is belangrijker dan wat dan ook. Natuurlijk wil ik een opleiding doen, heel graag zelfs. Sta te springen en heb zeker nog genoeg wat ik wel nog moet leren, maar een goed begin is er.

Vol zelfvertrouwen begin ik mijn dag, ik heb zin in het gesprek. Benieuwd wat ze voor me kunnen betekenen bij dit bureau en nee ik laat me niet uit het veld slaan. Ik kan dit en ga dit ook doen.

Het gesprek verloopt prima, ik ben ontspannen weet precies wat ik wil en kan mezelf prima verwoorden. Bij het salaris vraagt ze wat ik verdien en geeft gelijk aan dat ik er wel rekening mee moet houden dat ik nog ongeschoold ben. Sorry zeg ik maar ik ben helemaal niet ongeschoold. Ik wil hetzelfde verdienen om te beginnen, wat ik nu verdien. Ik ga het niet voor minder doen. Ja snap ik zegt ze maar ze moeten ook nog in je investeren daar moet je wel nog rekening mee houden. Jazeker, maar ik vraag absoluut niet teveel, dit is redelijk en voor minder ga ik niet. Ze kijkt op en werpt een blik op mijn salarisstrook. Oké, ja daar zit wat in en ik denk dat dit wel mogelijk moet zijn. Nou denk jij maar, ik weet het zeker. Ik kom uit de zorg, dat is echt geen vetpot. Ik hoef ook niet veel maar wil absoluut niet lager gaan dan wat ik nu verdien.

Ik ben blij met het gesprek wat ik thuis had, het heeft mij precies het laatste beetje zelfvertrouwen gegeven wat ik nodig had. Dit straal ik ook uit, ik voel het. Het voelt zo fijn om weer met werk bezig te zijn. Ik voel me zo goed op dat vlak, eindelijk weer uit dat huis en blik op vooruit. Het is echt niet goed voor mij om de hele dag alleen maar met mezelf bezig te zijn. Ik wil verder, wil weer leven en genieten en bezig zijn met andere dingen dan huishouden en eten koken. Ben er helemaal klaar mee.