Partner

Ik word wakker, we kruipen nog even tegen elkaar aan. De laatste dagen slaap ik een stuk beter weer dan daarvoor, maar toch word ik moe wakker. Ik voel dat ik even een stapje terug moet doen. Even wat meer op mezelf zijn. Afgelopen dagen veel mensen om me heen gehad, wat ik nu weer goed kan hebben en ook goed om weer een beetje op te bouwen, maar nu is het even genoeg. Vandaag neem ik een snipperdag.

Even lekker een dagje voor mezelf om bij te komen. Gewoon even niet de hele tijd praten maar tot rust komen. Lekker wandelen met Coosje en wat rommelen in huis. Ik zie het wel. Jammer dat ik Coosje nog niet mee kan nemen naar het strand. Dat zou nu even fijn zijn. Maar dat is nog te vroeg. Ze is hier nog erg aan het wennen. Komt vanzelf.

We kruipen nog even tegen elkaar aan voordat de dag weer echt begint. Ik voel een warme golf door me heen schieten. Heerlijk dat gevoel. We hebben het zo fijn samen. Voor hem is het vast niet altijd makkelijk met mij, maar hij ziet dat helemaal niet zo. Hij kijkt vooral naar alles wat wel goed gaat. Wat ik hem wel geef. Veel liefde en warmte, een fijn thuis en gezelligheid. We praten eigenlijk niet veel over de dingen die me bezig houden. Hij leest ook mijn blog niet. Hij is voor mij een andere wereld. Even niet de wereld waarin ik aan mezelf werk. Maar de wereld waarin we plezier hebben en genieten van elkaar.

Hij leeft op gevoel. Hij voelt aan wat ik nodig heb en geeft me dat. Hij denkt er nooit over na. Het gaat onbewust. Soms heb ik tegengas nodig. Of iemand die zegt nu is het even klaar met je gedoe we gaan lekker even weg. Soms heb ik een schouder nodig om even uit te huilen. Dat is prima, die krijg ik ook, maar daarna is het wel weer klaar. Hij vindt mij niet zielig, omdat hij voelt dat ik dat vreselijk vind als hij medelijden met me heeft.

Hij zegt altijd, je moet dit zelf doen. Dit is jouw proces, jouw zoektocht naar jezelf, naar je gevoel. Het is een stukje van mijn wereld waar ik het echt alleen moet doen. Anders kom ik er niet. Mensen die me raad geven of weten wat ik zou moeten doen omdat ze het gehoord hebben; het werkt niet! Omdat dat wat IK nodig heb iets anders is dan wat een ander nodig heeft. Daar kun je niet over nadenken, dat kan een ander alleen maar voelen en je onbewust precies dat geven wat jij nodig hebt.

Eigenlijk wilde ik alleen maar mensen om me heen die dat voelen en me dat ook gaven. In het begin dan, omdat ik het niet kon handelen als iemand me het verkeerde geeft in mijn ogen. Als de ander teveel zijn best deed, teveel medelijden had met me en alles uit handen wilde nemen. Later veranderde dit omdat ik sterker in mijn schoenen sta, het me niet veel meer kan schelen wat een ander denkt of vind als ik maar weet wat het juiste is voor mijzelf. Ik heb de mazzel dat mijn partner mij aanvoelt, hij leeft helemaal op zijn gevoel sinds zijn burn out jaren geleden.

Het enige wat mijn partner kan doen is aan zichzelf werken. Zelf gelukkig zijn, mij voorleven hoe hij leeft. Meer kan hij niet doen.

Ala ik veel in mijn hoofd zit , Na te denken wat ik moet doen. Dan trek ik mijn sportschoenen aan en ga de natuur in. Loop een flink eind of ga rennen en neem daarna de tijd om bij mijn gevoel te komen. Ik ga gewoon simpel op een bankje een tijdje zitten en voelen wat ik voel. Meer niet. Wat voel ik van binnen? Stroomt mijn bloed? Gaat mijn hard tekeer? Wat hoor ik om me heen? Hoor ik vogels of een trein? Ik kunt dit vaak pas als mijn energie eruit is. Mediteren is leuk voor mensen die die druk niet zo hoog hebben, ik kan dat pas als alle druk eruit is uit mijn hoofd.

Het is eigenlijk zo simpel , maar geeft zoveel effect. Zodra ik nu voel dat ik in mijn hoofd zit, ga ik in de tuin werken of wandelen met Coosje. Daarna zit ik rustig met muziekje aan of in het zonnetje in de tuin en laat ik alles even binnen stromen. Wat een heerlijk gevoel. En ineens weet ik dan de antwoorden op mijn vragen. Dan voel ik ook echt dat dat de juiste antwoorden zijn. Het gaat nog niet vanzelf, maar dat is oké. Het heeft tijd nodig. Beetje voor beetje komen we er..

Ik ga genieten van mijn dag. Mijn heerlijke dagje voor mezelf, alleen het idee al voelt heerlijk.

Volg mij ook op instagram: ilovemyburnout