Uitdaging

Ik hou van uitdagingen. Ik ben een denker. Ik vind het heerlijk om dingen te ontrafelen. Verbindingen te leggen. Ik vind er niks aan als dingen een begin en een eind hebben. Juist dat oneindig doorgaan, elke keer nieuwe dingen ontdekken. Dat is waar ik echt blij van wordt. Mijn hoofd staat geen seconde stil. Het enige verschil is dat ik nu de goede kant op denk. Ik denk nu in oplossingen. Dat is heel wat fijner dan jezelf in de knoop denken. Deze zoektocht naar mezelf was een verademing. Het gaat maar door. Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken. Ondanks de pijn en het verdriet vind ik het fantastisch dat mijn brein eindelijk weer eens echt gestimuleerd wordt.

Ik ben geen mens om de boeken in de duiken. In ieder geval niet om daarvan te leren. Ik leer het liefst in de praktijk en pak er dan boeken bij. Dan is het een feest der herkenning. Daar word ik zo gelukkig van. Dan wil ik meer en meer. Totdat er weer iets anders op mijn pad komt wat interessant is. Het liefst een paar dingen tegelijk zodat ik af kan wisselen.

In mijn werk doe ik ook het liefst veel dingen tegelijk. Eigenlijk bemoei ik me overal wel mee. Ik denk overal over mee en ben daar ook graag bezig met puzzelen. Daar zoek ik ook altijd de uitdagingen. Het gaat er niet om dat dingen heel erg moeilijk zijn perse. Maar ze moeten mijn aandacht trekken en het liefst geen begin en eind hebben. Dan haak ik al snel af. Laat anderen daar maar over nadenken.

Nu ik dit van mezelf geleerd heb, begrijp ik ook veel meer dingen. Ik had er nooit echt over nagedacht. Over wie ik eigenlijk ben en waar ik nou echt van hou. Wat voor persoon ik ben. Had ik dit eerder geweten, dan zou ik al veel eerder hebben geweten waar nou het probleem lag. Maar ja. ” had ik” kopen we niks voor. Laten we liever naar de toekomst kijken. Aan het verleden verander je niks en waarom zou je dat willen. Ik heb er veel van geleerd. Ik ben een blij en positief mens. Ondanks de dingen die ik heb meegemaakt. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. En ik vind mezelf prima zoals ik ben. Zou niks aan mezelf willen veranderen.

Ik heb een plan geschreven. Een verslag over mezelf. Wie ben ik? Waar sta ik nu? En dan vooral, wat vind ik leuk. Waar liggen mijn interesses. Wat wil ik bereiken? Toen ik het af had begreep ik ineens een heleboel. Mijn interesses liggen ver uiteen. Maar vooral; ik heb behoorlijk ambities. En dan vooral voor mezelf. Niet voor een ander. Ik zing in een koor sinds kort. En dat is iets wat ik zo graag doe. Nooit gedacht. Ik vond koren altijd stom. Maar ik had altijd het verlangen om te leren zingen. Als ik mensen zag zingen was ik altijd een soort van jaloers. Dat wilde ik ook kunnen. Maar iedereen zei altijd dat kun je niet leren. Dus pech. En toch bleef het knagen. Dus ging ik mee naar een koor met een vriendin. En ik vind het leuk!! Ik kijk de hele week uit naar die avond. Wat is dat leuk om te doen!

Nu heb ik met mezelf afgesproken dat zodra het me echt lukt om in het koor helemaal op gevoel te zingen , wat Ik nu soms nog wel moeilijk vind , dat ik dan op zangles ga. Gewoon voor mezelf. Ik hoef er verder niets mee. Maar over 5 jaar zou ik graag een bepaald lied willen zingen. Dat heb ik als doel gesteld. En dat geeft een energie! WoW! Ik sta te springen gewoon. Nooit gedacht dat dat zo goed zou voelen.

Daarnaast wil ik meer gaan schrijven. Wil ik een boek gaan schrijven. Geen idee nog hoe of wat maar ik wil het graag. Gewoon voor mezelf. Omdat ik het leuk vindt

En zo kwam ik, die nooit hobby’s had, erachter dat ik eigenlijk heel veel interesses heb. En dat het mij veel energie geeft om daar in op te bouwen. Om een soort van plan te hebben. Net als dat je over werk vaak nadenkt is het ook belangrijk om over andere aspecten na te denken in je leven. Maar dan moet er wel ruimte voor zijn in je hoofd. En die had ik op het werk wel. Maar Prive niet. Daar dacht ik alleen maar de verkeerde kant op en had ik geen uitdagingen. En hoe klein of groot een uitdaging ook is, dat is soms ook afhankelijk van de situatie waar je in zit, jezelf uitdagen is heel erg belangrijk. De tijd nemen om hiermee bezig te zijn, je als mens te ontwikkelen. Ook al heb je een jong gezin of zit je in een moeilijke financiële situatie. Er zijn altijd uitdagingen die je aan kunt gaan. Tijd die je voor jezelf kunt maken. Je opofferen voor je gezin heeft als gevolg dat je zelf van binnen langzaam sterft. Want een leven zonder uitdagingen , is geen leven.

volg mij ook op instagram: ilovemyburnout