Bullet journal

Het is allemaal begonnen met een bullet journal. Ik had dat ooit eens gezien bij iemand die ermee bezig was. En later gaf iemand mij die tip. En ineens had ik er zin in. Ik schreef er van alles in op. Ik lag met hersenschudding op de bank en kon verder toch niet veel doen. Sommige pagina`s waren heel netjes. Mooie tekeningen erbij. Alles heel duidelijk en netjes. Recepten en lijstjes met dingen die ik belangrijk vond voor de toekomst. Andere pagina`s waren een chaos. Afgeraffeld. Gedachten neer gekrabbeld. Kon het amper lezen. Zoveel zat er in mijn hoofd wat eruit wilde. Maar het ging erom dat het uit mijn hoofd was. Ik kreeg er steeds meer plezier in maar irriteerde me wel dat het zo een chaos was. Maar ik accepteerde het. Het hielp me mijn gedachten ordenen en het ging er niet om dat het mooi was.

Ik voelde hoe fijn het was om te schrijven. Om alles op een rijtje te zetten en het nog eens terug te kunnen lezen. Ik schrijf puur op gevoel. Ik voel dan ineens een drang van binnen. Dat het eruit moet. Ik ben nu eenmaal een denker. Maar nu is dat geen nadeel meer maar een voordeel.

Voorheen dacht ik alleen maar de hele tijd in termen als ” wat als” hoe moet”. Ik zat voortdurend in angst doordat de gedachten mij gek maakten. Nu denk ik nog steeds heel veel. Dat hoort nu eenmaal bij mij. Ik ben gewoon een denker. Alleen de gedachtes die ik nu heb daar kan ik iets mee. Dat is het verschil.

Op mijn werk gaat het altijd zo. Daar ben ik mezelf en denk ik altijd na over verbeteringen, hoe kan ik dingen anders / beter doen. De ideeën blijven daar altijd maar stromen. Ik haal altijd het beste uit mezelf en moedig anderen aan dit ook te doen. Door mijn enthousiasme en werken op gevoel, krijg ik vaak veel gedaan bij mensen. Haal ik ook het beste uit hun zelf. Door kleine stapjes te nemen als dat nodig is en precies op het juiste moment mensen een hobbel over te helpen. Die is er namelijk altijd bij nieuwe gebeurtenissen. Het oude achterlaten is altijd moeilijk. Voor iedereen. Altijd moet je eerst een hobbel over. Sommige lukt dit alleen, anderen hebben hulp nodig om dit te bereiken. Daar is absoluut niets mis mee. Daarvoor zijn we toch op de wereld , om elkaar te helpen.

Ik ben een helper. Ik hou ervan om met anderen op 1 golflengte te komen. Aan te voelen wat iemand nodig heeft en daar precies op inspelen. Daar denk ik niet over na. Dat gaat gewoon vanzelf. Ik weet altijd de juiste woorden te vinden , ook al lijkt dat soms op momenten van niet. Achteraf blijkt het toch het juiste te zijn en hadden mensen het juist nodig om eerst hun emotie te uiten om over een hobbel te kunnen. Tot nu toe heeft het altijd gewerkt.

Op het werk wel zeg maar… waarom thuis dan niet??? Wat is dat toch dat ik voor mijn gevoel 2 verschillende personen ben? Ik ben vast niet de enige. Ik denk dat Iedereen vast wel een stukje in zijn leven heeft waar het maar niet lukt om op gevoel te leven. Waar je in je hoofd gaat zitten. Je dingen aantrekt wat anderen zeggen. Je over piekert. Dat stukje wil op dat moment aandacht hebben. Die wil dat je ernaar luistert. Zodat je groeit. Er zal altijd iets zijn in het leven wat aandacht vraagt. Anders leef je niet. Leven betekent groeien. Als je niet meer groeit ga je dood.

Ik heb niet geluisterd naar dat stukje en het werd het groter en groter. Het stopte niet. Bleef net zo lang aandacht vragen totdat ik luisterde. Het is niet dat er dan al die tijd niets gebeurd. Ik groeide wel, maar heel langzaam. En ik voel me gewoon niet echt happy. Want een mens is gemaakt om te groeien dus hoe meer aandacht ik aan jezelf geef, aan die dingen die aandacht vragen hoe mooier en groter ik word.

Ik ga een nieuw bullet journal beginnen. En nee perfect zal het niet worden. Niemand is nou eenmaal perfect. Maar iets meer structuur zou moeten lukken. Meer aandacht aan elke bladzijde. Zodat het wat overzichtelijker wordt. Dit gaat op gevoel. Daar denk ik niet over na. Het gaat gewoon. En soms zal er een bladzijde zijn die wat rommeliger is. Die wat minder aandacht heeft gekregen. Dan zij het zo. Als ik daarna de draad maar weer oppak..