Vermoeidheid

Waarom voel ik me toch vaak zo moe? Ik begrijp het wel, ik reset mezelf en dat kost energie. Maar zoveel? Ik wil het toch graag echt gaan begrijpen. Volgens mij zit er meer achter. Ik geef eens toe aan dat moe gevoel. Ga even liggen. Laat het gevoel over me heen komen. Ik val in slaap. En na 10 minuten ben ik weer wakker. En zo fit als een hoentje! Ik kan er weer tegen. Maar wat erachter zit weet ik eigenlijk nog steeds niet helemaal goed. Want tja ik viel in slaap. Dus heb niet echt kunnen luisteren wat het me wilde vertellen.

Of toch wel? Was dit het wat het me wilde vertellen? Dat als je er even aan toe geeft dat je dan snel weer fit bent daarna? Dat je maar even moe bent, gewoon omdat je in dit proces zit en dit gewoon even veel energie kost.

Ik snap ineens wat er gebeurd. In mijn hoofd gaat er vaak veel mis. Ik maak dingen veel erger dan ze zijn. Dus als ik moe ben lijkt het net of ik alleen maar moe ben. Net als in mijn vorige blog. Iemand zegt iets en in mijn hoofd wordt het iets heel groots. Terwijl er alleen maar 1 ding gezegd wordt. Ik maak er meteen van dat het altijd zo is..

Zal dat het zijn? Is dat wat het lichaam me probeert te vertellen? Je bent nu moe. Geef er even aan toe. Dan kun je daarna weer verder? Zou het zo simpel zijn? Gisteren werkte het wel in ieder geval. Ik was daarna weer helemaal fit. Voelde me prima. In de avond was ik weer moe en maakte mijn hoofd er weer veel meer van. Waardoor ik het gevoel had dat ik altijd moe was. Maar dat is onzin. Ik ben soms even moe. Dan ben ik toe aan een pauze. Dat kan even liggen en ogen dicht doen of even met een kopje thee in de zon.

Ik weet wat mij de komende tijd te doen staat. Elke keer als ik me zo moe voel geef ik er even aan toe. Neem ik even pauze. Ik ben me nu bewust dat het stemmetje dit met me doet. Dus nu kan ik het herkennen. Wedden dat die vermoeidheid veel sneller minder wordt?!

Volg me ook op Instagram: ilovemyburnout