Vermijden

Het liefst vermijd ik de dingen die niet goed gaan. Zeker als het op andere vlakken prima gaat waarom zou ik dan kritisch naar mezelf kijken. Ach ieder mens heeft dingen die niet zo goed lopen. Hoe erg is dat? Op zich kan dat best een tijdje. Ik hoef echt niet elke dag kritisch te zijn op mezelf. Maar het zou wel helpen als ik zo eens in het jaar ofzo mezelf eens tegen het licht zou houden. Als ik dat niet doe kan ik er namelijk op wachten dat de problemen groter en groter worden. Daar is geen ontkomen aan. Ik ren dan het liefst weg. Kijk er niet naar. Zo doen de meesten dat. Maar als ik dat maar lang genoeg doet raak ik weer uitgeput.

Door de burn out reset ik mezelf helemaal en dat kost enorm veel energie. Maar die vermoeidheid zou echt wel minder moeten worden na verloop van tijd. Als dat niet zo is dan zou ik dat eens onder de loep willen nemen. Eens kritisch ernaar willen kijken. Waar komt die vermoeidheid vandaan? Wat wil het mij vertellen. Ik zal het oppakken en ermee aan de slag gaan. Waarschijnlijk zijn er nog onverwerkte dingen die nog geen aandacht hebben gehad.

Ik heb dit heus allemaal wel eens ergens gelezen maar het probleem is dat ik het gewoon zelf totaal niet zag. Omdat ik stappen miste . Als ik er 1 vergeet dan snap ik de volgende stap gewoon nog niet. Dan begrijp ik het wel wat er staat maar ik voel het niet, dan komt het niet aan. Dat is het lastige.

soms zou het fijn zijn als iemand even mee zou kijken, even mij op dingen wijzen die ik zelf gewoon niet zie. Mijn blinde vlekken maken dat ik sommige dingen gewoon echt niet zie.

Mijn volgende stap is weer langzaam wat werk op te pakken. Ik heb nu de tools in handen om te herkennen wanneer het mis gaat in mijn hoofd en daar iets mee te doen. Eigenlijk had ik het gevoel dat ik zou willen stoppen met dit werk. Maar dan ga ik weer vermijden, weglopen. Beter is om eerst weer aan het werk te gaan in mijn oude baan. Ik weet nu waarschijnlijk meer waar mijn kracht ligt en kan nu kijken wat ik daarmee kan in mijn huidige baan. Ik heb nu de mogelijkheid om hier iets mee te doen. Ze willen graag dat ik weer gaat werken. Ik kan dan heel goed gaan ontdekken hoe ik mijn kracht kan gebruiken omdat ik de ruimte krijg om langzaam op te bouwen. Langzaam kun ik dan toe gaan werken daar waar mijn kracht ligt. En ja misschien beslis ik na verloop van tijd wel om iets anders te gaan doen. Maar dan heb ik wel goed voor mezelf op een rijtje wat ik graag wil doen en wat me gelukkig maakt. Daar kan ik dan meer en meer naartoe gaan werken. Ik heb dan een stevig fundament gebouwd en ben niet weggelopen voor mijn angsten maar hebt ze aandacht gegeven, opgepakt en het beste eruit gehaald. Dan pas kan ik verder.