ADHD

Gesprek bij de psycholoog. Ik heb twee uur gepraat bijna. Zij heeft niet veel hoeven zeggen. Ik had alles zelf al uitgevogeld. Alle verbindingen zelf al gelegd. Had voor mezelf al veel dingen op een rijtje. Wat ik niet uitsprak dat deed zij voor me; het zou mij niet verbazen als je ADHD hebt zegt ze. BAM daar was ie. Dat wat ik stiekem zelf al wist. Maar het is toch anders als een ander het tegen je zegt. Ik herken het meteen zegt ze. En ik heb het nog nooit mis gehad.

Tja en dan. Ik sta weer buiten. Ik hoef niet terug te komen. Ze kan weinig met me. Ik weet het zelf prima. Ik ben degene die een balans moet gaan zoeken. Alleen ik kan dat weten wat ik nodig heb. Ik wil geen pillen. Ik wil geen therapie, ik wil gewoon mezelf zijn. Ontdekken waar ik behoefte aan heb, hoe ik balans krijg in mijn leven.

Ik begrijp nu in ieder geval waar het allemaal vandaan komt. De drukte in mijn hoofd. De onzekerheid. Het gevoelige. En ik kan zeggen. Yes ik heb ADHD. Ik zou niet zonder willen, want dit ben ik, en ik ben heel tevreden over mezelf. Oké ik ben slecht in huishouden. Mijn kasten zijn altijd een troep, ik vergeet veel dingen, ik heb veel structuur nodig, maar ik ben zoveel meer dan dat. En alle mooie kanten maken diegene die ik ben. En daar kan ik hele mooie dingen mee doen. Ik ben heel goed in mensen enthousiast maken. Ik ben altijd positief. Ik hou van mensen helpen. Kan dat ook gewoon goed.

Ik ben trots. Ik ben blij. Ik begrijp het nu. Ik kan verder hiermee. Op mijn manier. Op mijn lekkere ADHD manier.

Kan er niet van slapen. Mijn hoofd zit vol dus ga ik schrijven. Dat is altijd fijn. Hoofd leeg maken. Ik wil nadenken over mijn werk. Wat wil ik. Wat kan ik. Hoe kan ik mijn positieve eigenschappen beter tot zijn recht laten komen in mijn werk. Zodat ik groei en ik anderen kan helpen. Dat is een mooie uitdaging. We gaan het zien. Eerst zelf een balans vinden. Waar ik me goed bij voel. En ondertussen kijken wat bij me past. Waar ik mee aan de slag kan gaan.

Dit is het jaar van de veranderingen stond er in mijn horoscoop van dit jaar. Aan het einde van het jaar lijkt je leven in niets meer op je oude leven. Nou dat blijkt wel. En oh dat voelt echt wel lekker hoor. Ondanks dat ik een gewoonte dier ben.

Nieuwschierig ben ik waar het me allemaal heen gaat brengen. Maar ik heb geduld en vertrouwen. Het komt goed. Alles op zijn tijd.