Kracht

Wat een top idee om dit te doen. Wat een fantastische dag was het gisteren. Dat smaakt naar meer. Veel meer. Het is de eerste dag sinds begin december dat ik een hele dag me goed voelde. Dit eiland was precies wat ik nu even nodig had. Hier voel Ik me thuis. Hier vind ik rust. Hier ben ik blij en ontspannen. Ik ben er al zo vaak geweest. Maar het blijft gewoon zo fijn. We slapen zelfs in het hotel waar ik ooit heb gewerkt in de vakanties. Mn vriendin heeft ook eens een vakantie hier geholpen samen met mij. We herkennen zoveel. Het lijkt wel of we helemaal terug in de tijd zijn gegaan. Alles is nog hetzelfde in dit plaatsje. Het hotel heeft een facelift gehad. Een andere naam gekregen. Andere mensen. Maar voor de rest is alles zoals het toen was. Toen ik jong was. Puberteit. Daar ergens waar het naar mijn idee ” mis ” is gegaan. Maar als ik aan dit eiland denk dan was dat de mooiste tijd die ik ooit heb beleefd. Weg van huis. Ik kon alles doen wat ik wilde. Het werken vond ik geweldig. Het eiland daar hou ik van. Mijn grootmoeder is hier geboren. Hier ligt mijn verleden. Hier liggen hele gelukkige tijden. En ik voel het ook weer. Ik ben ontspannend. Vrolijk. Blij. We hebben gelopen in de storm en regen over het strand. Het kon ons niks schelen. We waren uitgelaten. Blij. Hadden het beide even nodig. We kletsen over vroeger. We zijn al vriendinnen sinds we 15 jaar oud waren. Ik keek tegen haar op. Zij hoorde bij een groep op school. Ik niet. Ik hoorde nergens echt bij maar kon met iedereen goed opschieten. Zij verteld me dat ze mij stoer vond. Dat ze tegen me op keek. Gek. Nooit geweten.

Ik wilde met haar hiernaartoe omdat zij me zelfvertrouwen geeft. Bij haar voel ik me altijd goed. Er is nooit iets tussen ons wat tussen ons in staat. We zijn al zo lang vriendinnen. Ik spreek dit uit. Zij is verbaasd. Maar ik vind jou altijd zo zelfverzekerd. Zo vol zelfvertrouwen zegt ze. Ik ben juist onzeker over veel dingen. Deze heb ik al eerder gehoord. Van mijn coach. Daar waar ik vond dat ik veel te veel praatte en druk was, vertelde zij me juist dat ik heel rustig over kom. Heel ontspannen. Heel duidelijk. Hoe een verkeerd beeld heb ik van mezelf. Ergens in dat hoofd gaat er toch iets niet helemaal goed.

Gisteren regen hagel windstoten. Je kunt je weekend laten verpesten hierdoor. Of je kunt er het beste van maken. Dat hebben we gedaan. En dan zie je dat als je anders tegen dingen aankijkt, dat de dingen die misschien minder leuk zijn niet veranderen, maar als je het beste eruit haalt dat het dan zoveel fijner voelt. Wij hadden zoveel lol. Hadden zo een toffe dag. Deze pakken ze ons niet meer af. Dat ik nu alweer de halve nacht wakker lig nemen we voor lief. Dat is dan zo. Ik moet niks. Als ik vanmiddag moe ben dan ga ik slapen. Alles kan. Alles mag. Niks moet. De druk eraf. Zo fijn.

Nee echt niet dat alles nu ineens goed is. Wat ik wel vaak denk als ik een goede dag heb. Maar het is gewoon een dag geweest waar ik heb kunnen opladen. Kunnen genieten. Energie opdoen. Ik had ook kunnen denken, alles is vreselijk. Ik ben zielig. Ik heb een burn out. Ik kan niet genieten want er komen toch weer slechte dagen aan hierna. Dat is onvermijdelijk. En ja die momenten heb ik zeker. Vaak genoeg dat ik dit dacht. Maar ik heb veel geleerd En vooral dat ik NU wil genieten. Wat morgen is zien we morgen wel weer. Nu doe ik energie op die ik goed kan gebruiken om weer verder te kunnen. NU maak ik herinneringen met een heel dierbaar persoon. Deze neemt niemand ons af. En nee ik ben niet ineens uit mijn burn out. Maar het geeft wel energie om door te gaan. Het is wat het is. Ik moet ermee dealen. Maar NU geniet ik.