Chaos

Waar ik vorige week nog best wel goed bezig was om eerst voor mezelf te zorgen en dan voor een ander. Ging dat na een paar dagen alweer aardig fout. Ik ging niet meer wandelen. Zocht geen rust op. En voelde me gewoon zoals altijd… niet happy, moe en gewoon emotieloos voor mijn idee. Niets komt echt binnen.

Ik had gevraagd om rust. Om even op adem te komen. Al die ups en downs. Ik trok het niet meer voor mijn gevoel. Maar nu ik een paar dagen me zo voelde als voor dit hele gedoe… vond ik dat eigenlijk ook niet fijn. Want de downs zijn wel heel pittig. Maar de ups voelen wel echt super fijn. Het voelt bijna als een soort drug. Je wilt er meer en meer van. De downs vergeet je dan voor het gemak maar even. De ups geven zo een fijn gevoel. En die had ik nu allebei even niet en ik dacht.. nee dit is niet meer wat ik wil. Ik wil me gewoon fijn voelen. En gelukkig.

Vandaag gesprek met een coach gehad. Conclusie ; ik maak het mezelf wel erg moeilijk. Leg de lat wel erg hoog. Verwacht wel erg veel van mezelf (hé, ik ben toch ook superwoman.. daar waren we al achter).

Ik heb bepaalde denkpatronen ontwikkeld ergens ooit… die ik steeds gebruik en waar ik op vast loop iedere keer. Dus helaas toch een uitstapje naar een psycholoog.. alleen coachen is niet genoeg. Nou geef mij het totaal pakket dan maar. Als we dan toch bezig zijn. Wel graag met familie korting.

Ik vind de down vandaag meteen wel weer heel heftig. Er gebeurde meteen weer allemaal dingen nadat ik bedacht had dat dat vlakke het ook niet was, dat ik dacht ooeeiiiii dit is dan meteen wel weer heel pittig. Maar ik dacht tijdens dat ik me echt heel erg rot voelde dat dit nooit een hele dag kon duren. Dat dat echt wel weer over gaat en je dan wel weer gewoon je ding kunt doen.

En dat is ook wat het is. Het zijn momenten. Die komen zomaar en gaan gelukkig ook weer. Dus als je denkt dat het echt niet gaat en je het echt allemaal even niet meer ziet.. bedenk dan dat er echt wel weer een moment komt waarop het weer weg trekt. Haal wat lekkers voor jezelf. Wees even heel zielig. Jank alles eruit. Knuffel de kat. En weg is het weer…

Alles komt goed.. alleen de weg is soms lang. En lijkt soms zonder einde te zijn. Maar er zijn altijd weer nieuwe wegen die aansluiten. Die je in kan slaan. En soms sta je even in de wacht. Om de weg te renoveren. En dat duurt soms even iets langer dan je zou willen. Maar gemaakt word ie!