Balans

Alles draait om balans. Als het een uit zijn evenwicht is krijgt het ander teveel aandacht en dat kan tot nare dingen leiden. Ik wist dit allemaal wel. Maar blijkbaar snapte ik het niet.

Ik ben nooit goed geweest in uit een boekje leren. Ik ben meer een praktijkmens. Dat blijkt wel weer. Moet het eerst allemaal zelf meemaken wil ik t snappen. Hardleers kun je het ook noemen. Naja hoe je het ook went of keert. Het is niet goed in ieder geval en het voelt niet fijn om uit balans te zijn. En hoe lastig is het om je balans te vinden als je al zeker 30 jaar geen balans hebt. Je geen idee hebt wie je eigenlijk bent en wat je nodig hebt. Hoe vind je dan die balans?

Ik zoek en zoek en soms heb ik het even te pakken. Dan voel ik het. Dan lijk ik het te snappen. Waardoor er weer iets gebeurd wat je uit balans brengt en moet je weer opnieuw die balans zien te vinden. Ik zeg, vermoeiend. Maar nog vermoeiender is het on jezelf niet te zijn. Een beetje uit balans kun je wel handelen. Als je dan even een mindere dag hebt dan vind je je weg wel weer. Maar heel vaak uit balans zijn is niet echt een pretje. Soort van topsport zou ik zeggen. Erg vermoeiend, je vraagt ontzettend veel van je lichaam.

Ik ben er maar druk mee, met dat zoeken naar balans. Maar het lukt me aardig. Wordt steeds wel weer omgestoten maar ik begin in te zien dat ik steeds vaker weer sneller overeind kom. Dat ik me weer kan herpakken.

Nu de balans in het gezin herstellen. Als er 1 uit balans is dan is het voor de rest ook lastiger. Gelukkig leeft mijn vriend me voor hoe het kan zijn. Hij is eigenlijk altijd wel in balans. Soms even een minder dagje, maar hij weet precies wat hij nodig heeft en neemt die ruimte ook. Daar leer ik veel van. Het komt wel goed met ons. We komen hier doorheen en gaan er sterker uitkomen. Zoals dat altijd zo is als je heftige dingen meemaakt. Ik durf nu steeds vaker op mijn gevoel te vertrouwen. Omdat ik nu weet hoe ik erbij moet komen.

Over 3 weekjes komt onze hond. Zij zal ervoor zorgen dat we met de dingen die we nu leren daar ook in de praktijk blijven brengen. Zij zal ons laten bewegen en zal het ons laten zien als we even minder in balans zijn. Dat mochten we even het spoor bijster zijn en het zelf even niet zien, zij het wel weer even onder de aandacht brengt.

We gaan ervoor en het komt goed. Met vallen en opstaan komen we er wel!