Grenzen

Begint allemaal steeds duidelijker te worden. Ik weet niet waar mijn grenzen liggen. Door mijn onzekerheid haak ik steeds af bij sporten. Alleen wandelen vind ik fijn. Daar moet ik niks. Mag ik gewoon lekker zelf bepalen hoe ver ik ga en hoe hard. Niemand die er wat van zegt. En wat ik altijd vreselijk vond, in mijn eentje wandelen, vind ik nu zaliger dan ooit. Als de energie er eindelijk uit is dan kan ik pas echt gaan genieten van alles om me heen.

Ik merkte vaak dat ik bewegen best fijn vond. Ik haakte alleen altijd af,omdat ik dan weer doordraafde en ik veel te veel deed na een langere tijd van niks doen, en daardoor faalde voor mijn gevoel. Ik wist niet waar mijn grenzen lagen. Voelde wel dat het me goed deed. Maar omdat ik mijn grens niet kende ging ik eroverheen. En dan was de zin al snel weer weg. Werd ik onzeker. En faalde ik voor mijn gevoel, dus stopte ik ermee. Nu ik alleen wandel kan ik precies dat doen wat goed voelt. Ik hoef niks te zeggen. Mag mijn eigen tempo bepalen. En luister eindelijk eens naar mijn eigen lichaam.

Nu komt de tijd om te gaan leren waar mijn balans ligt. De ene dag doe ik nog teveel (au spierpijn en me niet lekker voelen. ) de ander dag doe ik te weinig; gevolg, slecht slapen en malen in mijn hoofd. Dan ben ik zo moe van de drukte in mijn hoofd dat ik denk dat ik moet slapen, maar ik moet juist bewegen om in die ontspanning te komen. Daarna kan ik slapen.

Best lastig als je al zoveel jaren niet naar je eigen lichaam luistert. Maar .. we zijn er mee bezig. Het begin is er zullen we maar zeggen.. ik ben me bewust en kan er nu aan werken. Weet het allemaal maar eens he.. ben ook maar een mens. En dan vooral een praktijk mens. Die zijn eigenwijs en snappen het pas als ze het zelf ondervinden. Eigen schuld dikke bult.

Na een lange wandeling en een lekker gezond ontbijt de stofzuiger gepakt maar die na 10 minuten neergegooid en nu ben ik lekker even op de bank gaan liggen. (Het kan ook te gek hè..) blijkt Mn hoofd toch nog vol te zitten dus maar even alles eruit schrijven. En nu maar eens kijken of het lukt om een boek te lezen. Dat stofzuigen komt wel een ander moment.