Strand

Samen met dochterlief een spijbel dag gehouden. Zij had het nodig. Ze voelt het erg aan als andere mensen niet goed in hun vel zitten. Ze kon dit niet plaatsen en had het even zwaar.

Ik ben eerst voor mezelf gaan zorgen; lekker even rondje lopen ’s morgens vroeg. Hoofd leeg maken. Daarna lekker broodjes gehaald. Vandaag even een mama dochter verwendag. Veel te lang niet gedaan. Al lange tijd stond pijn op de voorgrond.

Ik heb teveel naar die stip op het witte blaadje gekeken. Je ziet op een gegeven moment alleen nog maar wat er niet goed gaat. Maar er zijn zoveel dingen die wel goed gaan.. dat was iets wat ik dochter ook echt weer even moest meegeven. Of vooral voorleven..pubers houden niet van moeten. Beter gewoon doen.

Heerlijk sinaasappeltje uitgeperst. Lekkere broodjes gegeten. Niet de problemen besproken waar ze mee zit. Maar gewoon even een lekker geniet momentje op de vroege ochtend. Daarna mama rustig douchen en dan de auto in. Muziek aan en gaan! Niet denken aan de zwarte stip. Even lekker alles los gooien. Dochter zat meteen al te genieten. Ze redt zich wel. Ik voelde het meteen. Ik heb er alle vertrouwen in. Ze heeft alleen weer even een zetje in de goede richting nodig.

Ook zij heeft teveel energie. Ze weet zich er geen raad mee , omdat ze niet weet dat haar dat moeilijkheden kan geven als ze er niet aan toe geeft. Net als ik dat niet wist.

Strand was top. Ik zag haar opbloeien. Dit had ze nodig. En ik had het nodig. Ik ben even niet met mijn problemen bezig. En zij niet met de hare. En vooral; ik kan haar problemen niet oplossen. Dat kan alleen zij zelf. Zij voelt mensen zo goed aan, maar twijfelt aan zichzelf. Net als ik. Nu haar laten zien hoe het voelt als je energie uit je lijf is. Dat er daarna rust is om te ontspannen. Dat een mens dat hard nodig heeft. Heerlijk in de duinen gezeten en genoten van de zon op ons gezicht. Het is zo simpel maar soms kan het zo moeilijk lijken. Ik kon vaak niet genieten omdat mijn energie er eerst uit moest. Maar had daar geen idee van. Ik was me gewoon niet bewust. Ik deed vaak wel het goede maar wist niet dat ik dat echt nodig had.

Zij voelt het ook. Ik zie het aan haar gezicht. De spanning valt eraf. Ik heb vertrouwen in haar. Haar problemen zijn niet opgelost. Maar ze heeft handvatten en weet nu wat ze kan doen als ze dat rot gevoel heeft.

Het komt wel goed met haar.. en met mij ook. Vandaag was een prachtige dag. WoW wat een burn out je allemaal geeft is zo mooi! Het geeft je je leven weer terug. Als je maar vertrouwen hebt in een goede afloop. Leer van alles wat het je geeft. Dan word je er een nog mooier mens van dan je al was. Blijf niet naar de shit voor je voeten kijken. Maar wrijf je neus erin en ruim het op. Lekker is het niet , maar het voelt zo goed als het opgeruimd is!