Waar ging het mis?

Tot mijn puberteit was ik eigenlijk altijd buiten. Als ik aan die tijd denk zie ik mezelf alleen maar buiten spelen. En als ik niet buiten was dan tekende of knutselde ik of luisterde muziek. Op zich geen gekke dingen. Gewoon een normaal kind. Mijn broer kwam in de puberteit en werd een drukke jongen die altijd gekke dingen deed. Hij deed het ook gewoon. Niet dat mensen dat altijd maar leuk vonden. Maar hij deed het gewoon. Hij had geen boodschap aan wat anderen dachten. Als hij een kamer binnen kwam dan kwam hij ook echt binnen. Ik weet dat ik dat altijd lastig vond. Ik durfde dat niet. Mijn onzekerheid kwam naar boven. Ik vond dat hij stom deed. We kregen steeds vaker ruzie. Maar ja wie niet in de puberteit. Hoort erbij toch. Ik was stiekem jaloers. Ik ging alles vermijden wat met bewegen te maken had. Had altijd excuses voor gym om niet mee te doen. Want sommige dingen kon ik gewoon niet en ze bleven maar doordrammen dat ik die handstand moest oefenen. Net zo lang tot ik het kon. Maar ik kon het niet. Ik had er geen lol meer in. Dan doe ik gewoon niet meer mee. En juist dat, juist die beweging. Die had ik nodig. Maar als puber is het niet stoer om buiten te spelen. Dus dat doe je ook al niet meer. Volleybal stopte ik mee. Iedereen mocht door naar de dames en ik bleef bij de kinderen hangen. Terwijl ik 4 x per week trainde en dezelfde leeftijd had als de anderen. Mijn zelfvertrouwen ging nog verder naar beneden. Dus stopte ik ook daar mee. Ik bleef steeds meer thuis hangen. School ging steeds slechter. Ik ging van havo naar mavo en bleef daar nog eens zitten..mijn onzekere kant werd weer gevoed. Maar ik had geen idee wat ik nodig had. Dus deed ik wat anderen zeiden of deden. En dat was nou precies wat ik niet nodig had… gelukkig ben ik een doorzetter en altijd positief en accepteerde ik de dingen zoals ze waren.. (zie je toch wel handig die goede eigenschappen.. )dat hadden ze moeten stimuleren.. nee ze is niet zo goed in handstand, maar kijk ze kan wel goed rennen. Ga jij maar lekker rennen meid dan komt die handstand wel en anders gewoon lekker niet!